So Inno
nl
Français

Beautycase op detox

Na de feesten verkeert niet alleen ons lichaam in detoxmodus! Waarom zou je er niet van profiteren om ook je beautycase met stijl te reorganiseren?

Ben je ook het type dat de koraalkleurige lippenstiften verzamelt en al je uitgedroogde mascara’s bijhoudt? Dan snap je ongetwijfeld waarover we het hebben. In deze periode van goede voornemens voor het nieuwe jaar zetten we orde op zaken!

1. Sorteren

Zoals alle cosmetica, zijn ook schminkproducten beperkt houdbaar. Controleer de datum op de verpakking en bij een verdachte geur of als de emulsies in het flesje van elkaar gescheiden zijn, mik je het onmiddellijk in de vuilbak.Anders loop je een risico op allergische reacties.

Als je mascara uitgedroogd is, hoef je hem niet langer bij te houden, want hij zal je wimpers er niet langer beter doen uitzien.

2. Schoonmaken  

Je sponsjes of borsteltjes om fond de teint, blush of oogschaduw aan te brengen hebben ongetwijfeld overuren gedraaid tijdens de feestperiode! Deze heuse broedplaatsen voor bacteriën verstoppen de poriën en bevorderen de vorming van acne.

Om ze schoon te maken, giet je enkele druppels reinigingsmiddel voor borsteltjes of zachte shampoo in de palm van je hand. Bevochtig het sponsje of de borstelharen lichtjes en laat schuimen. Spoel af met lauw water en wring de spons of de borstelharen voorzichtig uit met een handdoek. Laat de borstels horizontaal drogen en laat de haartjes over de rand van het meubeloppervlak hangen.

Als je voldoende plaats hebt in je badkamer, voeg dan een beautycase voor je avondmake-up toe. Bewaar er je glitterschmink, highlighters en valse wimpers in.

3. Opbergen 

Om het overzicht te behouden, breng je je potloden, eyeliners en mascara’s onder in een verticale houder (denk: beker). Doe hetzelfde met je borstels. Voor de rest gebruik je tasjes voor je oogschaduw, blush en poeders. Om alles op elkaar af te stemmen, ga je langs in de make-up- of homeafdeling van Galeria Inno. Daar vind je een uitgebreid assortiment aan beautycases en opbergtassen.

4. Mee met de seizoenen

Als je een echte beauty queen bent, durven we wedden dat je badkamer op de grot van Ali Baba lijkt. Om je te helpen er je weg terug te vinden en beautyblunders te vermijden, kan je je make-up-producten per seizoen rangschikken. Een beetje zoals je bij je kleding doet, eigenlijk.

Het is logisch dat we niet dezelfde kleuren gebruiken tijdens de winter als tijdens de zomer. Bewaar de pastelkleuren, gloss en terre de soleil voor de mooie dagen. Intense kleuren en matte lippenstift zijn dan weer perfect voor het koude seizoen.