So Inno
nl
Français

Dicht op de huid

Een beha uitkiezen kan echt een lijdensweg zijn! Bij Galeria Inno achterhaal je meteen welk exemplaar het best bij jouw lichaamstype past.

Wat meteen opvalt wanneer je voor het eerst op onze lingerieafdeling komt, is de diversiteit van het aanbod, zowel op het niveau van het aantal merken, als de verschillende stijlen en prijzen. Het is bijna om duizelig van te worden! Om jou op weg te helpen, zetten we alvast graag enkele dingen op een rij die je zeker moet weten.

1. De juiste maat

Een goede beha is niet alleen het toppunt van verleiding, maar is in de eerste plaats ook eentje waarvan je vergeet dat je ‘m draagt. Om dat resultaat te bekomen, is er ongeacht het model of je lichaamsbouw maar één vereiste: je moet de juiste maat vinden en de bandjes goed afstellen. De lingerie-adviseur kan je helpen om het perfecte model te vinden. Eentje dat rekening houdt met je borstomtrek en de diepte van de cups.

Let op, want Franse, Europese, Engelse en Italiaanse maten zijn allemaal verschillend. Volg dus altijd dezelfde referentie, zodat je niet in de knoop geraakt.

2. Klein formaat

Een kleine boezem heeft andere noden dan een weelderige boezem. Voor kleine borsten zijn triangel- en bandeaubeha’s in kant of tule erg trendy dit seizoen. Omdat die modellen geen beugel hebben, zijn ze erg comfortabel. Wil je iets meer volume? Kies dan voor push-up beha’s en opgevulde cups. 

3. C-standard

Met een C-cup kan je je alles permitteren. Een triangelbeha zorgt voor een tweede huid-effect, een beugelbeha zorgt voor een iets rechter decolleté, terwijl een balconettebeha voor een erg sexy V-decolleté zorgt. Zorg ervoor dat het model je borsten goed op hun plek houdt, om ze te beschermen tegen de wet van de zwaartekracht. 

4. Queen size

Grote borsten hebben liever een steviger model, dat alle kanten van de borst omhult. Kies voor een model met brede bandjes die je borsten ondersteunen zonder sporen na te laten of je huid te beschadigen. Zij die het liever wat discreet houden, kiezen beter voor een beha die je borsten in model brengt, zonder ze extra te ‘pushen’. Het enige waar je niet over moet twijfelen, is om een model te kiezen met beugels, want die garanderen je een optimale ondersteuning.