So Inno
nl
Français

Een feestelijke reis

De feestdagen in het buitenland doorbrengen is misschien wel hipper dan ooit. En om eens iets anders te doen dan Londen of Parijs, geeft So Inno je 5 originele en instagramproof bestemmingen mee die je samen met je NEOPULSE X DIESEL koffer kan bezoeken.

1. Straatsburg

Hier ga je naartoe voor de bekende kerstmarkt Christkindelsmärik (de markt van het kindje Jezus). Het is een van de oudste van Europa, maar ze staat ook bekend om de fenomale verlichting. De straten, huizen, gevels, kerken, balkons … de volledige stad wordt verlicht, wat voor een feeërieke, bijna magische sfeer zorgt. Straatsburg is ook de eerste fietstad van Frankrijk, met meer dan 560 km fietspaden. Ideaal voor fietsfanaten, dus!

2. Canterbury

Zet het nieuwe jaar in aan de andere kant van het water, maar eens niet in het toeristische Londen. Canterbury is dichterbij én charmant, want het is een van de alleroudste steden van het Verenigd Koninkrijk. Een kathedraal, kanalen, vakwerkhuizen, oude geplaveide straatjes en very Britishtuintjes … je zou bijna zeggen dat de tijd er heeft stilgestaan.

3. Keulen

Keulen heeft niet één kerstmarkt, maar zeven! Jawel, zeven! Ambachtslui en heerlijke culinaire traktaties uit alle hoeken van Europa, een gigantische schaatsbaan, animaties en vooral heel veel sprookjesachtige decoratie die je helemaal onderdompelt in een betoverend kerstverhaal. Bezoek ook zeker de kathedraal het Rheinpark en de Belgische wijk, een van de meest levendige buurten in de late uurtjes.

4. Zeeland

Liever niet te veel drukte en feestgedruis? Zoek dan je toevlucht in Zeeland en geniet er van een flinke dosis frisse lucht. Je kan er fietstochten maken, maar ook lange wandelingen langs stranden, pittoreske haventjes, kleurrijke dorpen en historische molens. Deze Nederlandse provincie heeft een prachtig bewaarde kust voor je in petto, die alle natuurliefhebbers kan behagen.

5. Praag

Tijdens de eindejaarsperiode leeft de ‘stad van de honderd torens’ op een ander ritme. En wanneer het dan ook nog eens sneeuwt, is de betovering compleet. Naast de grote klassieke bezienswaardigheden – zoals de astronomische klok, de Karelsbrug en de abdijbibliotheek van Strahov – vind je in Praag rond deze tijd ook een erg pittoreske kerstmarkt.

De bondgenoot van de reiziger

Innovatief, van hoge kwaliteit en stijlvol … de koffers van Samsonite zijn jouw ideale reisgezelschap. Ontdek nu de twee nieuwe collecties die een verrassende make-over kregen van Diesel.