So Inno
nl
Français

Een frisse en stralende teint

Na de wintermaanden kan je teint er wat grauw uitzien en tekenen van vermoeidheid vertonen. Maar niet getreurd! Wij geven je graag onze beautytips en make-upgeheimen mee zodat jij weer kunt pronken met een schitterende, egale huid.

Je gebruinde tintje van vorige zomer is een ver vervlogen herinnering … Dus tenzij je snel nog een tripje naar de zon kan boeken, zal je het moeten oplossen met enkele hulpmiddelen. Maar let op, want teveel is nooit goed! Volg onze tips …

Met lichte hand

De eerste reactie wanneer je huid eruitziet als papier-maché, is naar je foundation grijpen. Maar let op dat je er niet teveel van aanbrengt, want dat benadrukt net alle lijntjes en zorgt voor een erg onnatuurlijk resultaat. Zeker wanneer je voor een tint gekozen hebt die donkerder is dan je eigen natuurlijke huidskleur. Foundation is bedoeld om je teint te egaliseren. De kleur moet daarom zo dicht mogelijk die van je eigen huid benaderen. De juiste dosis? Die is niet groter dan een hazelnootje en verdeel je met een borstel of beauty blender over je hele gezicht. Voor een écht stralende teint breng je daarna nog een blush aan in een perzik- of abrikoosachtige kleur.

Qua producten kies je best voor een vloeibare formule die je huid op een transparante en lichte manier egaliseert, zoals Milky Boost van Clarins. Die maquillerende melk met voedende en verzachtende eigenschappen vervaagt imperfecties en tekenen van vermoeidheid. Schrik niet, want de kleur verandert van wit naar beige wanneer je het aanbrengt op je huid.

Een natuurlijke teint

Is make-up niet echt je ding? Dan moet je beseffen dat je teint voor een groot deel afhangt van je hygiëne en levensstijl. Drink genoeg water om je huid van binnenuit te hydrateren (gemiddeld zo’n 1,5 liter water per dag) en probeer voldoende tijd door te brengen in de buitenlucht om genoeg zuurstof op te nemen. Vergeet ook niet om elke avond je gezicht te reinigen, zelfs wanneer je geen make-up droeg die dag. Talg, vervuiling en make-upresten vormen een grijsachtige laag op het huidoppervlak waardoor de huid minder kan ademen. Probeer er ook aan te denken om regelmatig je gezicht te scrubben. Babyvelletje gegarandeerd!