So Inno
nl
Français

Zo organiseer je een geslaagd lentefeest

Is het dit jaar aan je kleine schat om z’n eerste communie te doen, is er een vormsel in je familie of organiseer je het doopsel van je derde kind? Die feestelijke aangelegenheden waarbij de hele familie samenkomt, kunnen ook voor heel wat stress zorgen. Geen paniek: wij helpen je op weg!

Om je stress binnen de perken te houden, is het eerste wat je moet doen anticiperen en organiseren. Zo ben je voorbereid op (bijna) alle verrassingen. Of ze nu goed of slecht zijn. En daar is nog steeds geen betere oplossing voor dan een checklist! Hieronder vind je alvast die van ons.

2 maanden van tevoren (nu dus!)

° De datum: blokkeer ‘m in je agenda en verwittig je naaste familie zodat je zeker bent van hun aanwezigheid.

° De gasten: maak een lijst van alle genodigden en stuur hen een Save the date-bericht of – als je al zover bent – de uitnodigingen. 

° De locatie: bij jou thuis of ergens anders? Dat is afhankelijk van een paar factoren. Wanneer je een zaal, restaurant of huisje huurt, dan bezorgt dat je misschien minder stress, maar het budget wordt dan plots wel hoger. Bij jou thuis is het wat persoonlijker en gemoedelijker, maar dat vraagt meer voorbereiding. En je moet natuurlijk zeker zijn dat je voor iedereen plaats hebt, zeker ook voor de kinderen. En dat zelfs wanneer het regent (want we zijn natuurlijk nog steeds in België!). 

° Het budget: bepaal dit vooraf zodat je in je enthousiasme geen beslissingen maakt waardoor je later voor onaangename verrassingen komt te staan. Houd rekening met de locatie, de decoratie, het menu, de uitnodigingen, outfits voor iedereen, de ceremonie …

° Het thema: tenzij het een doopsel is, raden we je hiervoor toch aan om het af te stemmen met het feestvarken. Want het is natuurlijk in de eerste plaats zijn/haar feest. Als jij droomt van een minimalistisch feest met pastelblauwe toetsen en je kleine wildebras wil alleen maar fluo … dan zullen er wat onderhandelingen aan te pas komen. Probeer er in ieder geval de rode draad van het volledige feest van te maken: van de uitnodigingen en het menu tot de decoratie.

° De outfits: hier neem je best je tijd voor. Want je kleine lieverd is natuurlijk niet de enige die een feestoutfit nodig heeft. Probeer een ding in gedachten te houden: comfort! Dat heeft het Belgische label CKS goed begrepen. Dit seizoen zit hun collectie vol klassiekers met fluostrepen, XXL-logo’s en trendy tie dye-prints. De kleren zijn supercomfortabel en passen goed bij basics uit de dagelijkse garderobe van je kids. Je koopt dus geen outfit voor één dag. En dat is goed nieuws voor je portefeuille en de planeet. 

Tip: voorzie ook een plan B in het geval van regen of een tweede outfit waarmee de kinderen in de tuin kunnen spelen.

1 maand van tevoren

° Het menu: aan jou de keuze, in functie van de mogelijkheden van de chef, natuurlijk. Dat hangt af van je keuze voor een zelfgemaakte maaltijd of een menu van een traiteur. Het belangrijkste is dat iedereen er zijn gading in vindt. Vergeet niet te checken welke gasten er een voedselallergie of bepaalde voedingsvoorkeuren hebben.

° Het materiaal: heb je geen 40 dezelfde glazen in huis? Dan kan je ook spullen gaan huren. Dat is superhandig, minder stresserend en het hoeft je niet veel te kosten.

° De decoratie: koop nu al je tafeldecoratie. Dat is alvast één ding minder om aan te denken. En bedenk ook nu al hoe je alles wil opstellen in de ruimte, op het terras of in de tuin.

1 week van tevoren

° Het boodschappenlijstje: maak je lijstje en koop alles wat niet koud moet liggen zo vroeg mogelijk. 

° Het weerbericht: houd de voorspellingen goed in de gaten, zodat je een plan B klaar hebt liggen en oplossingen kan zoeken. Misschien kan je nog een tent huren?

° Breng je huis op orde. Poets je tuinmeubels.

D-day!

° Heel simpel: genieten!

CKS – een blazer? Echt niet blasé!

De nieuwe collectie van het Belgische label CKS Kids draait helemaal om kleur! Ze hebben een paar grote klassiekers met een twist in de collectie die het goed zullen doen op zo’n feestelijke dag, maar ook daarbuiten. Een hemd met blauwe en witte strepen staat even goed bij een rechte pantalon als een beige short. Een jurk in nachtblauw met een ronde kraag matcht goed met leuke ballerina’s of sneakers met pailletten. En een blazer met fluostrepen staat erg elegant op een plissérok of – erg rock-‘n-roll – op een jeans met sneakers.

Jurken, kostuums, hemden, vesten, schoenen, accessoires … Alles onder één dak.