So Inno
nl
Français

Even ontsnappen in stijl

Zin om op pad te gaan? So Inno zocht 5 plekken voor je uit waar je in alle rust kunt wandelen. Trek je favoriete trui aan en ga snel een frisse neus halen, alleen, met je wederhelft of met de hele familie.

Alleen op de wereld

De Lommelse Sahara

Ja, dat heb je goed gelezen. In het noorden van de provincie Limburg, middenin een dennenbos, ligt een uitgestrekt gebied van wit zand en duinen, aan de rand van een majestueus meer. Het is een bijzondere plek vol contrasten, waar je ook veel vogels kunt observeren en een uitzonderlijk landschap kunt ontdekken.

Verhalen en legendes

Le Sentier de l’Étrange

Neem je kids op sleeptouw voor een fantastische tocht langs de Sentier de l’Étrange in Ellezelles. Dit parcours, bezaaid met kunstwerken van de artiest Watkyne (Jacques Vandewattyne) laat je kennismaken met de legendes van de streek. Je ontmoet er de heks Quintine, de heks Eul’Pichour, de duivel met z’n viool, de groene bok en heel wat andere vreemde wezens. Elk ontmoeting nog gekker dan de vorige. Na 6 km kan je genieten van een lekker glas bij de Brasserie des Légendes en een Quintine proeven.

Een vleugje Far West

De Canyon van de Oostkantons

Een canyon, in België? Ja ja, ons kleine landje beschikt over heel wat bijzondere, afgelegen plekjes. In de Oostkantons heeft de rivier Trôs-Marets, die zijn oorsprong vindt in de Fagnes, zijn weg gezocht door de rotsen en zo een kleine kloof en verborgen vallei uitgehouwen. Het landschap is er echt verbazingwekkend! De wandeling voert je langs de meest wilde en idyllische hoekjes en dichte bossen naar de plek die ‘Six Hêtres’ genoemd wordt. Ideaal voor natuurliefhebbers.

Een totaal andere omgeving

De Grande Honnelle-vallei

Wilde bossen, rivieren en beekjes met stevige stroming, kronkelende watervallen, dorpen genesteld in diepe valleien en plateaus met prachtige uitzichten: welkom in het natuurpark Haut-Pays. Het ligt op de grens met Frankrijk, in het zuiden van de provincie Henegouwen en heeft heel wat verrassende landschappen voor je in petto. Er zijn heel wat gemarkeerde wandelingen, maar onze favoriet bevindt zich in de Grande Honnelle-vallei.

Laat je zintuigen ontwaken

De Zwarte Beek

De vallei van de Zwarte Beek in Limburg is een van de mooiste valleien in Vlaanderen. Je kan er tal van wandelingen uitstippelen. Om je zintuigen te prikkelen raden we je het Prikkelpad aan (what’s in a name). Daar beleef je 2,2 km lang een ongewone ervaring langs een doolhof van geluiden, een observatiemuur, stenen om aan te raken, een wiglo … De geuren, geluiden, kleuren, materialen en texturen maken gegarandeerd al je zintuigen wakker. 

Jouw wandeltenue

Een comfortabele stijl, stukken van kwaliteit en perfecte pasvormen: Matinique is je perfecte bondgenoot voor een dag in de buitenlucht. Dit seizoen zet het Deense merk vooral zijn gebreide truien in de kijker. Die zijn licht en toch warm. Met hun eenvoudige, sobere uiterlijk stralen ze een nonchalante elegantie uit. Kies voor een wandeling voor het jagersgroen, marineblauw of grijs, want die zijn minder opvallend en zullen de lokale fauna dus minder snel verstoren.