So Inno
nl
Français

Inpakken zoals Marie Kondo

Vertrek je bijna op vakantie of kijk je gewoon al heel erg uit naar je volgende trip? Bereid alvast je Samsonitekoffer voor op de trip, volgens de Konmari-methode.

Ken jij Marie Kondo al? Deze opruimgoeroe zorgt ervoor dat je plaats wint in huis … en zorgrimpels kunt vermijden. Maar ze stopt niet bij kasten en schuiven. De Japanse ‘goede fee’ heeft ook een eigen methode ontwikkeld om koffers in te pakken.

1
Pak je koffers in één keer in


Volgens Marie Kondo voorkom je zo dat je tijd verliest door telkens weer dingen uit je koffer te halen om er zeker van te zijn dat je niets vergeten bent. Het is ideaal om al je bagage op hetzelfde moment in te pakken, de dag voor je vertrek.

2
Classificeren


Kleding, schoenen, technologische gadgets, accessoires, toiletartikelen: groepeer je spullen wanneer je ze inpakt. Je zal zien dat het zo veel duidelijker is. En om niet alles door elkaar te halen, kan je kleine zakken of verdeelkits van Samsonite gebruiken. Je kan ook sets maken van volledige outfits, met accessoires en al. En om plaats te besparen, biedt Samsonite ook vacuümtassen aan.

3
Vergeet ‘voor het geval dat’


Stel jezelf voor elk item de vraag: heb ik dit echt nodig en maakt het me gelukkig? Vermijd spullen die je enkele meeneemt ‘voor het geval dat’, want die komen waarschijnlijk nooit je koffer uit.

4
Ga verticaal


Plooi je kleding op volgens de Konmari-methode en plaats ze verticaal tegen elkaar. Zo heb je meteen ook een globaal overzicht over je spullen – een beetje zoals in een bibliotheek – en vermijd je dat er kreukels in je kleding komen.

Samsonite Magnum
Op zoek naar een nieuwe koffer?