So Inno
nl
Français

Waanzinnige kant

Ben jij dol op mooie lingerie? Dit seizoen zien we kant in een heel ander licht. En we love it! Grafische prints of bloemenbroderie, flashy of eerder romantische kleuren … een streling voor het oog!

Waar het eerst vooral toebehoorde aan chique dames met een glamourkantje of geraffineerde Françaises, heeft kant de laatste seizoenen een heuse verjongingskuur ondergaan. Of het nu Brugse kant of de bekende variant uit Calais is, hij heeft meer elasticiteit gekregen en is een pak comfortabeler geworden, dankzij de elastaan die toegevoegd werd aan de samenstelling. Gedaan met die vervelende, snijdende beha’s.

Voor alle generaties

Kant spreekt zowel de jongeren aan die op zoek zijn naar een beetje fantasie, als de meer klassieke senioren. Het is het ideale materiaal voor ietwat asymmetrische borsten of boezems die ondersteuning nodig hebben. Stretchkant volgt de vorm van je borsten en blijft perfect op z’n plaats dankzij het elastaan dat deel uitmaakt van de samenstelling.

Traditie en innovatie

Voor haar Calais-kant haalt Marie-Jo, onder andere, de benodigdheden bij Noyen Dentelle, een bedrijf dat z’n intrede deed op de markt in 1919, het jaar waarin ook Van de Velde werd opgericht. Het begint allemaal met een tekening, waarna de rondingen en patronen van het kant digitaal vertaald worden naar rechthoeken en kleurrijke lijnen. Daarna worden ze doorgegeven aan een computerprogramma dat de borduurmachines aanstuurt. Toch blijft kant ook in 2020 vooral een zaak van ambachtelijke knowhow. Van de tekenaars tot de kettingspassers, van de ‘tullisten’ tot de ‘menders’ en van het plaatsen van de beugels tot de plooiers, in totaal komen er maar liefst 18 ambachten aan te pas, die nauw moeten samenwerken om de verfijnde stof te verkrijgen voor de creaties van Marie Jo.

Te mooi om te verstoppen

Vroeger was het aankoopcriterium voor een goede beha vooral dat je ‘m niet zou zien. Vandaag is kanten lingerie een modeaccessoire geworden dat z’n eigen rol mag spelen. Voor een op-en-top vrouwelijke look zullen de durvers een body dragen als top op een jeans of lange rok. Iets discreter? Draag ‘m dan onder een crop top zodat slechts af en toe het kleurrijke kant onthuld wordt.

Machinewas

We hebben leuk nieuws voor je: het is niet nodig om je kanten lingerie met de hand te wassen. Bij Marie-Jo ondergaan alle creaties een crashtest. Met andere woorden: geen enkel model wordt ooit verkocht zonder dat alle vrouwen binnen het bedrijf het gedragen en goedgekeurd hebben. En we kunnen je verzekeren dat zij net hetzelfde doen als wij: ze wassen hun beha’s ook gewoon in de wasmachine. Na hen veilig in een waszakje te hebben verpakt, natuurlijk …