So Inno
nl
Français

Een tas, mok of glas: waar drink jij je koffie uit?

Koffieliefhebbers stellen vandaag de dag steeds hogere eisen. En dat gaat ook op voor de tas waaruit gedronken wordt. Want de aroma’s van je koffie komen op een andere manier vrij in een klein glas dan in een mok.

Lekker warm of eerder lauw, met veel melk of een beetje suiker, snel opdrinken of uitgebreid genieten, in je auto of volledig op je gemak achter je bureau … Je kiest voor een andere tas afhankelijk van de koffiesoort, maar ook van het moment en je voorkeuren … of gewoon van wat je op dat moment het eerst in handen krijgt. Nochtans heeft elke koffie zijn eigen typische tas.

Een tasje van 5 à 10 cl is bijv. ideaal voor kleine, sterke koffies zoals Italiaanse ristretto of espresso.

Aan je bureau kies je – zeker wanneer je een trouwe bezoeker bent van de koffiemachine – eerder een grote tas van 18 à 20 cl.

Fans van smakelijke Amerikaanse koffies zoals een latte macchiato of een cappuccino met een smaakje, zoals vanille, karamel of chocolade, die kiezen dan weer best voor een mok van 30 cl. 

In glas of porselein?

Alles hangt af van jouw eigen voorkeuren. Een tas in keramiek of porselein houdt je koffie goed warm en laat het gemarmerde effect van je melk goed uitkomen. Maar er bestaan ook dubbelwandige glazen die de warmte goed vasthouden, maar waar je je toch niet aan verbrandt en waarin je dus goed alle ‘lagen’ van jouw smulkoffie kan zien.

On the go

Drink jij meestal nog snel-snel een koffie voor je vertrekt of ga je er eentje halen op weg naar je werk? Waarom investeer je dan niet in een travel mugof tumbler? Want nee, een thermosfles is niet ouderwets. Integendeel, het is super trendy en het sluit perfect aan bij de zero waste-beweging. Steeds meer merken brengen innovatieve en perfect waterdichte geïsoleerde mokken op de markt. 

In glas, inox, plastic, kleurrijk, effen of met een patroontje: